fbpx
Kezdőlap Veszélyes A világ 10 legijesztőbb medencéje

A világ 10 legijesztőbb medencéje

0
22

10. Juyeon vízipark

Az olyan medencék, ahol mesterséges hullámokat generálnak manapság a legtöbb vízipark egyik ha nem a legnépszerűbb medencéi közé tartoznak, ahol fiatalok és felnőttek egyaránt kipróbálhatják milyen is a hullámzás és annak tetején lenni.

Persze ezek megvalósításához a víziparkoknak szükségük van néhány berendezésre és komoly biztonsági előírásokra is, ami itt a Juyeon víziparkban ezúttal nem történt meg, mivel meghibásodott a hullám generáló rendszer 2019. júliusában. Az emberekkel teli medencében a berendezés jóval nagyobb hullámokat generált, mint azt ahogy az embereknek tervezték és sokukat elsőpört,

sőt a levegőbe dobott a hullám ezek után az emberek kétségbe esetten próbáltak kimenekülni mielőtt az újabb hullám lecsapna.

44 ember súlyosan megsérült és csodával határos módon senki se halt bele a hullámok zúzásaiba. A medence üzemeltetőjét vádolták először, aki részeg volt a baleset idejében, de később a park tisztviselői kiderítették, hogy áramszünet okozta az örült hullámok zuhatagát, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag bármikor megismétlődhet ez az esett a következő áramszünet esetén.

 

9. Az Y40 mély örömmel Medence

Ez a medence Olaszországban található  és jelenleg a világ legmélyebb medencéje a maga közel 40 méter mélységével.

Ugyanolyan magas mint egy 10 emeletes épület és körülbelül 1,5 millió köbméter vizet tartalmaz.

Az elején úgy néz ki mint egy  hagyományos medence majd egyre mélyebbre érve henger alakúvá alakul át a medence és ahogy ezt kitalálhattátok bizony ezt nem kimondottan úszáshoz tervezték hanem sokkal inkább búvárkodásra és ők is használják többségében.

A medencének a mélyebb részein vannak még barlangjai illetve különböző bejáratok kisebb helyekre.

Persze ezt az élményt bárki kipróbálhatja. méghozzá alámerülhet de csakis profi búvárok segítségével, és ami még fontos, csakis saját felelőségre és mielőtt ezt bárki megtenné alá kell erről írni egy nyilatkozatott is.

 

8. San Alfonso Del Mar Medence

Ez a medence a Chilei Mar Resort hotelhez tartozik és jelenleg a világ legnagyobb medencéje.

Majdnem 20 hektáros területet fedd le és egyes részein eléri a 35 méter mélységet is. A medence körülbelül 300 ezer köbméter vizet tartalmazz az egyik oldalától a másik oldaláig, a hossza pedig megegyezik 20 olimpiai úszómedence hosszával.

A vizet közvetlenül az óceánból szűrik le, az egész medence üzemeltetésnek a karbantartási költsége 1 milliárd forint per év. Viszont meglepő módon a medencékben nem lehet úszni csakis hajózásra és kajakozásra lehet használni, mert ha valaki beleugrik , a vízimentők nem lennének képesek észre venni egy fuldokolót és még időben kimenteni egy ekkora medencéből.

Azt pletykálják, hogy pár évvel ezelőtt, amikor kinyitott a medence egy fiatal fiú beleugrott és elsüllyedt és nem tudták időben kimenteni.

 

7. Chonqinkg Medence

Az időjárás igazán meleg volt ezen a napon 2016.-ban Chonqinkgben közel 40 Celsius fok, éppen ezért szinte mindenkinek egy gondolata volt méghozzá elmenni a helyi víziparkba.

A képek megmutatják mennyire tele is volt ezen a napon a medence gyakorlatilag lehetetlen volt már helyet találni az ember tömegben.

Egyesek úgy írták le a medence állapotát, hogy úgy nézz ki mint a forró vízben levő gombócok.

Persze később több kérdés is felmerült a biztonságos állapotokért felelős személyek felé ezek közül az első, hogy  ennyi ember után a vízbe jutó szennyező anyagok megfelelő szűrése lehetséges-e egyáltalán

A második pedig mit tudtak volna tenni ha baleset történt volna, mondjuk ha valaki fulladni kezdett volna egyszerűen nem lett volna esély megmenteni egy ekkora tömegben.

Később amikor a medencét kikellett üríteni, gyakorlatilag elkerülhetetlen volt a pánik.

 

6. A könyvtár vérvörös medencéje

Megszoktuk már hogy a medencék milyen formájúak és általában milyen színűek, viszont ha ez kicsit is más színű akkor azt bizarr érzést kelt bennünk. Ez a medence a Koh Samui Chaweng strandon a thaiföldi könyvtári üdülőhelyén található, ahol több beszámoló szerint is az úszók annyira megzavarodnak egy kis idő után , hogy elkezdenek pánikolni és az életükért küzdeni a víz vérvörös bizarr hatása miatt.

A medence és a benne lévő víz hatása teljesen ugyanaz mint a hétköznapi társaié és ugyanúgy is van karbantartva.

Mindenesetre ha idelátogatsz légy óvatos, ha ebben a medencében úszásra adnád a fejed.

 

5. Skelleftea jégmedence

Minden év februárjában megrendezik a nyílt skandináv téli úszó bajnokságot Svédországban, ahol ez a verseny próbára teszi az emberi kitartás szélsőségeit mert a 25 méter ahol, úsznak az  egy 1,5 méter vastag jégből készül és 160 km-re a helytől már gyakorlatilag elviselhetetlen hideg van.

A medencében úszók számára a víz illetve a külső hőmérséklet hatására gyakorlatilag egy életveszélyes kihívássá alakul az egész verseny sokan éreznek égő érzést a bőrükön, görcsös mellkast és nehéz légzést.

Mindössze 15 perc vízben tartózkodás eszméletvesztést jelentene és a test hőmérséklete lehűlne 32 fokra és egy órán belül meghalna, ha nem kezelik az adott úszót időben.

Éppen ezért a versenyen a szervezők orvosi személyzettel, búvárokkal  rendelkeznek a helyszínen és továbbá van egy szauna és pezsgő fürdő a medence mellett hogy a résztvevők gyorsan felmelegedjenek és megóvják magukat a hipotermiától.

Akik egyszer már megcsinálták ez a kihívást, esküsznek rá hogy egészségesebbek lesznek tőle.

 

4. A halál medencéje

Sok lenyűgöző hely van ahová el lehet jutni Hawaii-on, de az egyik leghíresebb egy halál medencéje nevű hely.

A hely gyakorlatilag egy elárasztott öböl a parton, amit vulkáni sziklákból készítettek. A víz teljesen tiszta és lelátni az aljáig. A hőmérséklete tökéletes a lemerüléséhez.

A HELY  veszélye hogy a hullámok amik keletkeznek könnyen belecsaphatják a sziklafalakba és össze törthetik az embert.

Sok embert halt már meg itt. Egyesek azért mert a hullámok miatt megfulladtak másokat pedig komoly ütések értek a sziklafalai által.

Ez az egyik legveszélyesebb hely az úszásra az egész világon, mégis hatalmas népszerűségnek is örvend egyben.

 

3. Nemo 33

A Nemo 33  a legmélyebb medence volt a világon amíg megnem nyílt Olaszországban az y44 medencéje.

A medence 34,4 méter mély és közel 3000 köbméternyi vizet tartalmaz. A víz hőmérsékletét 30 Celsius fokon tartják és itt is találhatóak barlangok a búvárkodás kedvelői számára.

Ugyanúgy nyitva áll az amatőrök búvárok és turisták számára is.

12 év alatt nem engedélyezett a belépés és itt is természetesen csak profik segítségével lehet lemerülni.

Nem történt halálos baleset sohase a Nemo33ban

 

2. Bay Sands

Szingapuri Bay Sands szállodája világ legcsodálatosabb medencéjének ad otthont, a többi medence felé emelkedik szó szerint mivel a medence a szálloda legfelső szintjén található meg.

Mondani se kell ha valaki belemerül a medencébe és elúszik annak szélére páratlan kilátásban lehet része.

A medence 340 méter magasan található meg.

Aki tériszonyos vagyis fél a magasságtól annak nem igazán ajánlott.

 

1. Az Ördög medencéje

A világ legveszélyesebb medencéje.

Évszázadokon keresztül természetesen formálódott és hihetetlennek tűnik hogy bárki is úszni akarjon benne de nagy népszerűségnek örvend pont a veszélyessége miatt.

Az úgynevezett medence a zambiai Victória – vízesés szélén található.

A vízesés szélé körül lévő terület alkalmas az úszásra , mert sziklák veszik körül, amelyek megakadályozzák a víz nagy erejű sodrását.

Ez lehetőséget nyújt megcsodálni ezt a gyönyörű látványt és persze a tökéletes szelfik elkészítésére is.

Persze bárki, aki idelátogat annak tisztában kell lennie azzal, hogy elég egy rossz mozdulat és hamar nagy a baj.

Az évek során számos halálos baleset történt itt és valószínűleg fog is az elkövetkezendő években is. Egyszerűen a legtöbb ember nem bírja ki, hogy ne úszon egy ilyen gyönyörű helyen a kockázatok ellenére is.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét