A világ Guinness rekordjai

Guinness Rekordok Könyve a világ legnagyobb rekordgyűjteménye, amely olyan nemzetközileg elismert és hitelesített rekordokat jelentet meg, amelyek az emberi teljesítőképesség vagy a természet szélsőségeiként jönnek létre. A könyv maga is tart egy rekordot, mégpedig a valaha legtöbbet eladott, szerzői jog által védett sorozat rekordját. 1951-ben Sir Hugh Beaver, a Guinness Sörfőzde akkori igazgatója fejéből pattant ki az ötlet, amikor éppen kedvenc sportjának, a vadászatnak hódolt társaival, akik azon kezdtek el vitatkozni, hogy a nyírfajd vagy az aranylile a leggyorsabban repülő madár.

1955 augusztusában az ötletből valóság lett, s kiadták az első Guinness Rekordok Könyvét, amely karácsonyra a bestseller listák élére került. Mai cikkünkkel, melyben filmes Guinness Rekordok közül szemezgetünk, elétek tárja a legviccesebb, legérdekesebb és legkomolyabb rekordokat.

1. A legnagyobb filmes robbantás

A tavaly bemutatott James Bond részben, a 007 Spectre – A Fantom visszatérben látható minden idők legnagyobb filmes robbantása, és emiatt szerepel is a Guinness Rekordok Könyvében. A világcsúcsot hitelesítő papírokat Léa Seydoux, Daniel Craig és Barbara Broccoli producer vette át az Eredet-ért már Oscar-díjjal jutalmazott Chris Corbould trükkmester nevében. 2015 nyarán, június 29-én borították be a sivatagot egy óriási füstfelhővel Marokkóban, ugyanis 8418 liter üzemanyagot és 33 kilogramm robbanószert használtak fel a brutális robbantáshoz.

2. A leghosszabb szelfibot

Hasonló szelfis témában Ben Stiller is beírta magát a Guinness Rekordok Könyvébe, ugyanis az idén megjelent Zoolander 2 bemutatóján hivatalosan is megalkotta a világ leghosszabb szelfibotját, amiről nem kevesebb, mint 8.5 méter magasból készítettek képet magukról a sztárok. Úgy tűnik nagy divat lett mostanában, hogy filmes premiereken döntsenek rekordokat a filmvászon csillagai.

3. A próbafelvételek királya

Jackie Chan sem tétlenkedik ha rekordokról van szó. A Chan Kong-sang néven született színész szinte minden egyes filmjében ő maga végzi a kaszkadőrmutatványokat. Kaszkadőrjeleneteivel többször is bekerült a Guinness Rekordok könyvébe, ám a legviccesebb rekordnak mégis az tűnik az életéből, amikor a Dragon Lord című film egyik jelenetét 2900-szor vették fel.

4. 4891 beöltözött Hupikék Törpikék

Hupikék Törpikéi sem tétlenkednek, ha rekordkísérletről van szó. A Nemzetközi Törpnap alkalmából, 2011-ben nem kevesebb, mint 11 városban megrendezett rekorddöntési kísérlet során új Guinness rekord született. A Törpnek öltözött emberek legnagyobb csoportja több helyszínen, 24 órán belül kategóriában jegyezték fel – jelentette be Marc Weinstock, a Sony Pictures Entertainment nemzetközi marketingrészlegének elnöke. A globális eseményt a Sony Pictures Entertainment és a Sony Pictures Animation szervezte, hogy így üdvözöljék a Hupikék törpikék 3D mozibemutatóját.

A Guinness Rekordok ellenőrei felügyelték a szigorú szabályok betartását, az ő nyilvántartásuk szerint a világ 11 nagyvárosában összesen 4 891 ember öltözött törpnek, hogy ezzel elhódítsa a Törpnek öltözött emberek legnagyobb csoportja több helyszínen 24 órán belül kategória bajnoki címét. Az eddigi rekordot 2 510 törpruhás ember tartotta.

5. A legtöbbet “szelfiző”

Dwayne “The Rock” Johnson-nak is sikerült beszelfiznie magát a Guinness Rekordok Könyvébe. Igen jól látják nem írtuk félre, ugyanis A sziklának sikerült 3 perc alatt 105 képet szelfiznie, a szintén tavaly nyáron bemutatott Törésvonal című filmjének londoni premierjén. Az oklevelet a helyszínen át is vehette.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét