fbpx
Kezdőlap Marvel Univerzum Adam Warlock – Marvel univerzum Sorozat

Adam Warlock – Marvel univerzum Sorozat

0
19

Adam Warlock

A mai nap folyamán egy újabb sorozattal jelentkezünk melynek címe Marvel univerzum, ebben a sorozatban hetente kétszer minden kedden és pénteken a Marvel világ különböző hőseit és gonoszait mutatjuk be. Ha elnyeri a tetszéseteket, ne felejtsétek el lájkolni a videót és feliratkozni csatornára és ha van olyan karakter, akiről szívesen végig néznél egy videót, akkor bátran írd meg egy kommentben, hogy melyik hős vagy gonosz legyen majd a következő, akiről videót készítsünk.

A Marvel sorozatunk első része egy még filmekben nem látott, de már beharangozott karakterrel kezdődik Adam Warlock.

Adam történe

A képregényekben  Adam Warlock- először 1967.-ben jelen meg a fantastic four 66.-számában. A képregények szerint négy tudós hozta létre, akik magukat Enklávénak hívták, annak érdekében, hogy megteremtsék a tökéletes emberi lényt. A tervük az volt, hogy katonai célokra használják, és a segítségével uralják a bolygót. Ám Adam (vagy, ahogy a professzorok hívták „Ő”) öntudatra ébredt és nem volt hajlandó engedelmeskedni nekik. Megölte az „apáit” és elmenekült. Az erejét használva kirepült a világűrbe ahol a Szemlélők (egy ősi faj) egyike bezárta egy olyan méhburokba, amibe eredetileg megszületett, majd visszavitte a Földre.

Miután kinyílt a burok, újjászületett. Első ember, akit megpillantott Sif volt az Isten, akit az anyjának tekintett. Összetűzésbe is került Thorral, de sikerült elmenekülnie. A méhburok segítségével az űrbe ment. Később a burok az Evolúció Mester területének közelében landolt. Az Evolúció Mester felébresztette „Ő”-t és a Nap ellentétes oldalára vitte, ahol létrehozta a gonosztól mentes világot, a Föld mását, az Ellen Földet, amelyet saját genetikai módosítással átalakított lényeivel népesített be.

Az egyik szüleménye az Ember-Szörny nem értett egyet az Evolúció Mesterrel, és pusztítani kezdett. Adam Warlcok (aki ekkor kapta a nevet) megszabadította a gonoszságtól az Ellen Földet ezért messiásként éltették őt. Ezután Adam elhatározta, hogy kiírtja a gonoszt az egész világból és útnak indult. Megküzdött az Igazság Univerzális Egyházának militarista papjaival illetve saját alternatív jövőbeli önmagával a Magus-al, akit Pip a Troll segítségével legyőzött, de nem véglegesen. Ám a legerősebb ellenfele Thanos volt az Őrült Titán, aki el akarta nyerni a Halál szerelmét és ezért mindent meg is tett.

Thanos még a Végtelen Köveket is összegyűjtötte, majd elpusztította az Univerzum népességének felét. A Bosszú Angyalainak segítségével Adam legyőzte Thanost és a köveket szétosztotta Gamora, Holdsárkány, Drex és Pip között, és megalkották az Infinity Watch csapatot, aminek a feladata a kövek és az Univerzum védelme. A csapat megküzdött az újjászületett Magus-al, és Warlock női másával Kismet-tel is.

Ereje: Adam ereje az egyedülálló biológiájából származik, amely hatalmas képességeket és hatalmat biztosít neki. A Lélek kővel szimbiotikus kötést hozott létre, ami segített érzékelni a hollétét. A Lélek kő gazdái közül Adam volt a legerősebb miután megtartotta az akaratát az ő irányítása alatt.

Adam képes megidézni dolgokat. Számos szuper-emberi tulajdonságokkal és erővel rendelkezik. Étel és Víz nélkül képes fenntartani magát, mint Thanos. Képes elnyelni a mágikus energiákat. Hihetetlenül erős képes puszta kézzel harcolni olyan lényekkel, mint Wonder Man, Thor és Ulik. Warlock gyorsabb, mint a legkiválóbb emberi sportolók. Képes kikerülni Galactus támadásait és megjelenni fölötte. Ezt nem tudni, hogy teleportálással csinálta-e. Képes volt olyan gyorsan mozogni, hogy Drex nem látta.

Nagyon nehezen fáradnak az izmai. Sokkal nehezebb megsebesíteni, mint az embereket, jobban ellenállnak a sérüléseknek. Képes ellenállni hatalmas ütközéseknek, a hőmérsékletnek és a nyomásnak és a robbanásoknak. Erős egyensúlyérzékkel és ügyes testmozgással rendelkezik. A reflexei is kiválóak és emberfelettiek. Képes repülni a kozmikus energia segítségével. Földszerű légkörben könnyen eléri a hangsebességet, kb. 770 mérföld/óra. A világűrben azonban képes elérni a supraluminalis (gyorsabb, mint a fény) sebességet.

Adam elméletileg megölhető, még sosem sikerült senkinek. A lelke olyan erős, hogy még a halál sem követelheti azt. A regeneráló képességei is nagyon fejlettek. Meg tudja nézni mások auráját, lelkét és állapotát, valamint meg tudja vizsgálni mások genetikai szerkezetét. Képes féreglyukakat is létrehozni. Képes ellenállni az Idő kő idő fagyasztásának mikor Rune használja azt. Telepátiára is képes.

Képes blokkolni Mantis-t illetve még sok más lényt, hogy ne jussanak be az agyába. Az energiát is tudja manipulálni. Az anyagot is át tudja alakítani, egyszer Thanost gránittá alakította. Képes kardokat, páncélokat és pajzsokat létrehozni. A mágiához is ért. Képes volt feltámasztani különböző lényeket a lelkük testeibe való átültetésével és a transzmutálással.

Képes előre utazni az időben. Misztikus portálokat is létre tud hozni. Képes nagyszabású varázslatokat létrehozni. A valóságot is tudta manipulálni és illúziókat létrehozni.

Filmbeli megjelenése: A Galaxis őrzői vol. 2 stáblista utáni jelenetében már feltűnt a burokban, amiből majd kikel, de sokat nem tudtunk meg az MCU-s megjelenéséről. Az előrejelzések szerint a Galaxis őrzői 3 lesz, amiben a teóriák szerint Adam Warlock is tiszteletét teszi, de nem csak egy rövid jelenet erejéig. Egyes teóriák szerint a hatalmas erejű lényt Zac Efron fogja a nagyvászonra vinni. Hogy ezekből a hírekből mi igaz és mi nem remélhetőleg kiderül a rendezvényen.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét