Galactus a Világok pusztítója

Sziasztok,

A mai nap folyamán egy újabb résszel jelentkezünk a Marvel univerzum, sorozatunkon belül. Ezúttal a világok pusztítóját azaz Galactust fogjuk bemutatni, aki talán az egyik legerősebb karakter a Marvel világán belül.  De mielőtt belevágnánk tudjátok ha tetszik a videó, akkor ne felejtsétek el lájkolni és feliratkozni csatornánkra, hogy ne maradjatok le egyetlen egy új videóinkról se. Jó szórakozást kívánunk a videónkhoz.

Galactus

Galactus jogilag nem is igazi gonosz, legalábbis a szó klasszikus értelmében, Ebben reed bíroság elé áll, amiért megpróbálta megmenteni galactust, akire megorrolt egy rakásnyi idegen, mivel galactus felfalta az otthonukat. Reed viszont úgy érezte hogy kötelessége mint orvos segítenie galactusnak, ahogyan azt bárki mással megtenné. Reed egyik legfontosabb érve, hogy galactust nem pokoli szándékok hajtják csupán neki is vannak létszükségletei elvégre valamit ennie kel, hiszen ez a tulélés törvénye

Galactus a jelenlegi világegyetem előtt létezett univerzum pusztulásának egyetlen túlélője. Neve eredetileg Galan, és a humanoidok lakta édeni Taa bolygón született, ahol az akkori világ legfejlettebb civilizációja élt. Azonban ez az univerzum hanyatlásának végső stádiumába érkezett. Születése a kaotikus ködből és sűrű ősanyagból álló „kozmikus tojásban” bekövetkezett Ősrobbanás eredménye volt:

a robbanás szétvetette az ősanyagot, amelynek jelentős része csillagokká és bolygókká állt össze.

Az így létrejött univerzum több milliárd éven át tágult, majd megkezdődött az újabb évmilliárdokig tartó összehúzódási folyamat. Minden anyag egy központ felé zuhant, ahol egy új „kozmikus tojássá” állt össze. Taa népe az egyik legutolsó volt a még létező civilizációk között. A világegyetem pusztulása halálos mértékű sugárzást idézett elő, amely a környező bolygókon kipusztította az életet. Galant, aki űrkutató volt, kiküldték a kozmoszba, hogy találjon módot Taa megmentésére, ám az expedíció nem járt sikerrel.

Ezt követően a sugárzás elpusztította a bolygó egész lakosságát, mindössze néhányan maradtak életben. Mivel tudta, hogy pusztulásuk elkerülhetetlen, Galan azt javasolta a megmaradottaknak, hogy haljanak dicső halált: repüljenek bele egyenesen a kozmikus tojás közepébe. Miközben az űrhajó úti céljához közeledett, a sugárzás valamennyi utast elpusztította Galan kivételével, aki meglepődve tapasztalta, hogy

testét egy újszerű energia járta át a tojásban találkozott a jelenlegi univerzum beli öröklét elődjével, aki az univerzummal együtt a halálán volt, de galan segitségével tulélhetett úgy hogy az ő erejét felhasználva galactussá változik. Ugyanekor született meg az öröklét és a halál.

Galactus a nagy bumm bekövetkeztével űrhajóstól bolyongott az űrben míg egy szemlélő észre nem vette a hajót és egy bolygóra vitte h ogy tanulmányozni tudja. Rájött hogy ami benne van hatalmas étvággyal rendelkezik energiára van szüksége, ahhoz, hogy életben maradhasson, de mivel a szemlélők nem pusztíthatják el a hajót inkább ott hagyta Galactust.

 

Galan annak érdekében, hogy kordában tartsa belső energiáit készített egy páncélt majd az űrhajóját egy inkubátorrá alakította át, ahol több ezer éven át átfejlődött a jelenlegi alakjába.

Mikor kijött az inkubátorból egy lakot bolygón találta magát ezek után felzabálta a bolygót, mert szörnyen éhezet. A helyére egy szerkezetett készített, ami az otthonául szolgál majd és elnevezte Táá 2nek. Innentől kezdve csak lakatlan bolygókat pusztított el jó ideig, de, ahogyan teltek az évek Galactus étvágya egyre nőt és míg végül úgy döntött hogy lakott bolygókat is elfogyaszt majd.

 

Egy későbbi időpontban Galactus a lakott Zenn-La elpusztítására készült, ám Norrin Radd, a bolygó egyik lakója egyezséget ajánlott neki: Zenn-La megkímélése fejében Galactus hírnöke lesz, és segít a megfelelő energiával rendelkező lakatlan bolygók felkutatásában. Galactus elfogadta az ajánlatot, és átváltoztatta Norrin Raddot az Ezüst Utazóvá. Így történt, hogy később egy napon Galactus elszánta magát az energiában gazdag Föld elpusztítására.

Az Utazó ekkor fellázadt ellene, ráadásul Reed Richards, a Fantasztikus Négyes vezetője is keresztülhúzta Galactus számításait: megfenyegette, hogy beveti ellene a Végső Semlegesítő elnevezésű, földönkívüli eredetű fegyvert, amely még Galactussal is képes végezni. Galactus kénytelen volt megígérni, hogy békén hagyja a Földet, ám az Ezüst Utazót megbüntette: olyan energiapajzsot vont a bolygó köré, amely lehetetlenné tette az Utazó számára, hogy elhagyja a Földet. Richardsnak tett ígéretét egyszer szegte meg, amikor a tudós kérésére visszatért a Földre, hogy megküzdjön a Szphinxszel, ám a csatát követően Richardsnak egy csel segítségével sikerült felújítania Galactus ígéretét. Eközben azonban számos lakott bolygót fosztott meg az életadó energiától, hogy éhségét csillapítsa.

Galactus ezek után rátalált a föld mására ahol nem éltek szuperhösök és a jelenlegi hírnőkével a pusztitóval elindult a bolygó felé, de a fantasztikus négyes megakadályozta ismét, hogy étvágyát csillapítsa  így egy másik bolygót fogyasztott el végül. Később galactus ismét megpróbálta a földet elfogyasztani, mert már a pusztulás határán volt de a bosszúállók megállították és ried richárds és thor megsajnálták és a mjölnir segítségével annyi energiát kapott, hogy egy darabig nem volt ismét éhes cserébe megígérte, hogy többet nem támadja meg a földet, viszont itt léte alatt egy újabb hírnökre tett szert aki Nova volt Galactus ezután lett az Univerzum Vénjeinek (Elders of the Universe) első számú célpontja. A Vének hite szerint Galactus halálával oly mértékben felborítanák az univerzális erőviszonyokat a jó és a rossz között, hogy ezzel újraindíthatnák a kozmoszt egy újabb Ősrobbanással. A Vének ezzel azt akarták elérni, hogy haldokló fajuk is újjászülethessen, és egy alternatív realitásban sikerült is végrehajtaniuk tervüket. A Vének Galacti néven új fajként jelentek meg, akik veleszületett kozmikus erővel rendelkeztek, ezáltal fajuk a leghatalmasabb társadalom lett.

Nova és az ezüst utazó megállították a véneket. Később nova fellázadott Galactus ellen, az új hírnok morg lett aki meggyílkolta novát ám később a régebbí hírnőkei megölték morgot.

A világpusztító éhe eközben elképzelhetetlen méreteket öltött. Válogatás nélkül pusztította az útjába kerülő bolygókat, akár lakott akár lakatlan világokról is volt szó. De ő maga is tudta, hogy ez esztelenség, ezért új hírnökének Red Shiftet, avagy a Vörös Utazót jelölte ki. Galactus eztán esküjét megszegve a Föld ellen indult, ahol a legnagyobb hősök álltak az útjába. Red Shiftet az Ezüst Utazó győzte le. A Siár Birodalom eközben hírét vette Galactus és a Föld csatájának, és egy titkos fegyverrel igyekeztek a helyszínre. Természetesen nem azért törték magukat, hogy a Földet mentsék, hanem anyabolygójuk elpusztítása miatt akartak revansot venni a bolygófalón.

A földi hősök a végkimerülésig harcoltak Galactus ellen, amikor befutottak a siárok és számos más felfegyverzett idegen faj űrhajója, akik tűz alá vették Galactust. A siárok azonban kudarcot vallottak, és csak az Ezüst Utazó volt képes megállani egykori urát. Galactus ellen fordította annak saját energiaelnyelő berendezését, amely ahelyett, hogy táplálta volna őt, elszívta az erejét és legyengítette. Galactus teste elpusztult, ám lényének esszenciája energiaként tovább létezik várva arra, hogy új alakot ölthessen vagy visszakapja a régit.

Ekkor megjelent ábrákszász egy pusztító lény és így Galactus jelenléte nélkül kedvére tombolhatót és ellopta a fantasztikus négyestől a korábban említett pusztító fegyvert.

Reed Richards két gyereke egy kis segítséggel feltámasztották galactust, aki a fegyvert sikeresen visszavette ábrákszász tól.

A Fegyver Mr.fantasztikushoz került. Ő pedig elakarta pusztítani a  multiverzumot ennek hatására egy olyan univerzum született ahol Abraxas sohasem létezett.Később egy  Annihilus nevű ürlény thanossal összeállva elrabolták galactust és az ezüst utazót, akiket fegyverként akartak volna felhasználni, viszont a tervük nem jött össze, mert a holdsárkány és drex kiszabadította őket és galactus véget vetett a csatának. Később galactus háborut üzent asgardnak mert megtudta hogy odin egy galactus magot rejteget, amelyben annyi energia van amely képes lenne megállítani galactus étvágyát, persze kitört a háború de galactus nem szerezte meg, amit kart ugyanis Loki odin világfájába rejtette el a galactus magot.

Később Ultron úgy döntött hogy kiírtja a föld népességet, de nem mindenkit sikerült Rozsommák túlélte és egy időgép segítségével, sikerült visszamenni az időben és megakadályozta, Ultron születését. Emiatt több karakter átkerült egy egy másik univerzumba. Galactus az 1610 újvilági földön kötött ki ahol eggyé vált a helyi önmagával majd néhány hős egy negatív zónába juttatta majd egy örökké való észrevette hogy Galactus hol található majd visszahozták az 616-ös Földre. Az ultimates team megpróbálta megoldani G alactus étvágyát  és ezért megkeresték és belelökték a régi inkubátorába, hogy tovább fejlődhessen. Ezek után Galactus az élethozó néven hagyta el az inkubátort a régi általa elpusztított bolygókat újra formálta, viszont ez ellentmondot az univerzum törvényeinek és ezért a rend és káosz urai visszaváltoz tatták Galactus a régi éhező formájába.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét