fbpx
Kezdőlap Különlegességek Top 12 – A világ legdrágább alkoholos italai

Top 12 – A világ legdrágább alkoholos italai

0
34

A világ legdrágább alkoholos italai

Az alkoholfogyasztás nem újkeletű az emberiség történetében.  és ebből kifolyólag ezek fogyasztása szinte minden kultúrában valamilyen formában megtalálhatóak.

Az italok árát sokminden meghatározza az alapanyagok, az italok fajtája és az előállításának módszere.  de ettől függetlenül a legtöbb szeszes ital megfizethető.

De mint minden téren a világban az alkoholoknak is van egy olyan rétege, ami kimondottan csak a gazdagoknak készülnek és a luxust jelképezik, ezért a mai videóban összegyűjtöttem nektek a világ 12 legdrágább alkoholos italát, amiből te valószínűleg soha nem fogsz inni.

12. Remy Martin Black Pearl Louis XIII –

(129324 $ – 42 434 000 Ft)

Ez a konyak a legjobb parcellák válogatott szőlőszemeiből készült, melyek Grande Champagne-ban teremtek, Franciaországban.1200 különböző eau de vie házasításából készült,40 és 100 év közötti tételek harmóniája adja ki ezt a remekművet. Palackja a Baccarat kristály-manufaktúra terméke

11. Diamond Jubilee Johnnie Walker

(129324 $ – 42 434 000 Ft)

 mindössze hatvandarabos szériában jelent meg a speciális whisky,amellyel a cég Erzsébet királynő uralkodásának hatvanadik jubileumát köszöntötte. Naná, hogy a palackban levő ital is akkor volt hatvanéves – az érlelést a királynő Sandringham birtokán kitermelt tölgyfából készült hordóban végezték. A bevételt jótékony célra fordították: a Queen Elizabeth Scholarship alapítvány kasszájába folyt be a kisebb afrikai országok GDP-jével megegyező vagyon.

10. The Dalmore 62

(161655,19 $ – 53 042 500 Ft)

2012-ben kezdték el rendkívül kis tételben árulni az akkor 62 éves whiskyt: az első bolt, ahol a vásárlók találkozhattak vele, a szingapúri Changai reptéren volt – a 12 palackot természetesen nem hagyták a polcon a gyűjtők – a szakértők szerint néhány évtized múlva majd aukciókon találkozhatunk vele újra. Sokkal drágábban persze… 

9. Tribute To Honour, Royal Salute

(53 042 500 Ft)

Colin Scott mester élete főművének tartják az 53 milliós scotch-ot, amelyből csak 21 palackot töltöttek. Neve patrióta tisztelgés a legöregebb koronaékszer, a The Honours of Scotland előtt. A házasítás legfiatalabb eleme is legalább 45 éves, a palackjáért pedig a királyi ékszerész, Garrard felel – 413 fekete és fehér gyémánt található rajta, de arany és ezüst is akad.

8. The Macallan M Lalique

(161 936 630 Ft)

A hatliteres palackban levő whisky fajtájának legdrágábbja: mindössze négy készült belőle, kettőt megtartott a gyártó, egyet előre megvett egy ázsiai gyűjtő, míg forgalomba csupán ez került – közel 162 milliónyi forintot adtak érte egy hongkongi árverésen. Palackját a Lalique készítette – ők méregdrága kézzel csiszolt üvegeikről és ékszereikről híresek.

7. Mendis Coconut Brandy

(254 604 000 Ft)

2007-es bemutatásakor ez volt az egyetlen tiszta kókuszbrandy: különleges ízét a Halmilla fahordó erősítette fel – az ital mögött a Luxe Coterie márka áll. Célcsoportjuk a milliárdosok egyre dagadó közössége.

6. Scottish Diva Vodka

(254 604 000 Ft)

Skót, de nem viszki. Egy árban van a kókuszbrandyvel, komoly dilemmát is okozott, melyiket locsoljuk be az akciós kólába:ez a világ legdrágább, háromszor szűrt vodkája,ahol nem pusztán az ital kerül egy vagyonba, hanem a palack közepén levő csiszolt hegyikristályok sora.

 

5. Henry IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne

(509 208 000 Ft)

Félmilliárdos konyak?Ha Kis Grofó tudná, hogy ilyen van, biztos írna egy nótát róla:a palackja 24 karátos arannyal és platinával burkolt, de akinek ez kevés, békésen számolgathatja a 6500 gyémántocskát is, amelyet Jose Davalos sztárékszerész helyezett rá. Csak az üveg nyolc kiló: súlyos körítés a százéves érlelt tétel körül.

 

4. Gout de Diamants, Taste of Diamonds

(2.07 millió  $ – 679.063.500 Ft)

Ha azt mondja valaki, hogy pezsgő, egyből egy kellemes, exkluzív, ünnepi érzésünk támad. Semmi más italhoz nem hasonlítható, és bármilyen fogadáshoz a legjobb megoldás. A gyöngyöző buborékok játéka, megteremti a tökéletes hangulatot egy sikeres, céges pohárköszöntőhöz, vagy éppen a pároddal egy romantikus éjszakához.

A pezsgő, mint más luxuscikkek megtalálhatóak, mindenféle árkategóriában, Magyarországon a tehetősebb réteg, Dom Perignon, Möet & Chandon, vagy VeuveClicquot termékeit részesíti előnyben, Amerikában ez a réteg, már 1000 dollár felett vásárol 1-1 palackot, hogy méltó módon ünnepelhessen.

A világ legdrágább pezsgője címet 2019-ben a fent említett, Gout de Diamants, 2013-as érlelésű francia pezsgő nyerte el. A limitált szériás palackokat a híres luxus dizájner Alexander Amosu álmodta meg. Fehér aranyat és gyémántot applikált az üvegekre, még magasabbra emelve az isteni nedű értékét. Amit a csomagolásról tudni érdemes, hogy a kézzel készített, Superman logo 48 gramm, tömör 18 karátos fehér aranyból, melyet a közepén egy 19 karátos fehér gyémánt ékesít.

A pezsgő elkészítéséhez három igazán rendkívüli szőlőfajtát alkalmaztak, Pinot Meunier, Pinot Noir, és a legkülönlegesebbet, amit Franciaországban csak 8 hektáron termelnek, Grand Cru Chardonnay, amivel megalkották a habzó tökéletességet. A fogyasztók véleménye szerint a szájpadlást felfrissíti, az illata virágzó, majd bársonyosan selymes. Aki ezt megkóstolja egy igazán elegáns aromát, és egy intenzív íz-világot élhet át.

Mivel, egy pazar limitált szériás kiadásról van szó befektetők és a gyűjtök hamar lecsaptak az első darabokra, ami 2013-ban még csak 1.500.000 dollárt ért. Mára már elérte 2.07 milliót, nagy valószínűséggel ez az érték exponenciálisan növekedni fog a jövőben.

3. Pasión Azteca, Platinum Liquor, Tequila Ley 925

(2,7 millió $ – 891.114.000 Ft)

Ugyan platina palackja nagyon hasonlít a második helyezetthez, de ebben tequila van, amelyet 2010-ben palackoztak. A hasonlóság nem véletlen, a tervező személye mindkettőnél megegyezik, igaz, ezen csak6400 gyémántot tudunk megszámlálni.

2. Whisky Isabella Islay

(6,5 millió $ – 2.132.325.000 Ft)

Ezután a legdrágább italok rangsorában a Isabella Islay whisky. Ehhez a whiskyhez a palaxkot kiváló minőségű kristályból készítették. A gyártó fehér aranyat illetve 300 rubint és 8500 gyémántot használt a díszítéshez. A luxus italok angol cége, amely kiadta ezt az isteni italt, azt állítja, hogy a whisky  a

kiváló minőségű alkohol és ékszerek tökéletes kombinációja.

Ez a valódi műalkotás hihetetlenül magas költséggel rendelkezik – 6 500 000 dollár. Azonban azok számára, akik nem állnak készen arra, hogy kivágjanak, és elrendezzenek egy mesés összeget, melynek nagy része a palack ára, a vállalat egy olyan stílusban készült gyűjteményt bocsátott ki. Az ár nagyon süllyedt, egy üvegre „csak” 740 000 dollárt tett ki.

 

1. D’Amalfi Limoncello Supreme

(43, 8 millió dollár – 14.368.590.000)

Ha a világ legdrágább italát kéne megtippelnünk valószínüleg legtöbbünk valamilyen borra vagy egy igazán drága whiskyre gondolna, de ehhez a valóság teljesen más. Ugyanis az első elyezett egy limonchello méghozzá hatalmas árértékkel.

Hihetetlen, de a D’Amalfi Limoncello Supreme egy palackja több mint 14 milliárd forintba kerül! Az italt az olasz Amalfi partvonalon termesztett citromokból készítik, de nem ettől ennyire drága az ital. A palack nyakát 3 darab 13 karátos gyémánt díszíti, és egy különleges 18 és fél karátos darab csillog a közepén. 2 tulajdonos van összesen a világon, akik ezzel a különleges limoncheloval rendelkeznke.

 

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét